verhuur
onderhoud
vulstation
duikreizen
duikteam
duikagenda
Sealteam
fotogallerij
duiklinks
T&O Duiksport

PADI IJsduik Specialty

Hartje winter! Als het IJS, ijs en ijskoud is denk je toch niet aan duiken? Maar als je aangetrokken wordt door de Elfstedentocht die er misschien aan komt gaat je hart ook sneller kloppen omdat je misschien een ijsduik gaat maken!

IJsduiken is een onvergetelijke ervaring. De voorbereidingen voor het IJsduiken zijn het meeste werk.  Je moet samen een goed wak maken. Je duikt aangelijnd met je buddy. En er is een lijnverbinding naar de oppervlakte. Je communiceert door lijnsignalen met de duikers boven het ijs.

Onder het IJS komt je in een heel andere wereld terecht. Fascinerende lichtinvallen door de breking van het licht door het ijs. Een waar Disney spektakel! foto's van het IJsduiken in 't Twiske

Boven, op het ijs, zie je de ander duikers lopen en veroorzaken je luchtbellen mooie ballonnen aan de onderkant van het ijs! Duiken onder het ijs is net als grotduiken, anders dan gewoon sportduiken, daar een rechtstreekse opstijging naar de oppervlakte niet mogelijk is.

Tijdens de PADI IJsduikspecialty leer je ijsduiken te plannen, het maken van een wak, gebruik te maken van veiligheidslijnen, tekens, communicatie, de uitwerking die kou kan hebben, noodprocedures en procedures voor veiligheidsduikers.

We bereiden ons met een theorie- en een zwembadles voor op de vrijdagavond. Bij de eerste de beste vorst periode zijn wij dan klaar om onder het ijs te gaan voor de 3 ijsduiken.

Voorwaarde is dat je in het bezit bent van een PADI Advanced Open Water of een ander kwalificerend brevet en minimaal 18 jaar oud.

De cursus bestaat uit:

1e deel: 1 Theorieles en een zwembadles, € 95,-,   update  € 25,-.

2e deel:  3 IJsduiken en je PADI IJsduikbrevet, € 175,-.

Alle specialties = exclusief duikuitrusting.

Cursusdata Theorie en Zwembad ook voor de update: 31 januari en 1 februari, IJsduiken bij voldoende dik IJS.

Voor meer informatie/inschrijven: mail of print het inschrijfformulier uit. Wij nemen dan contact met je op voor de cursusdata.

 

                                                                                                                                                  

                                                                                                   ŠT&O DUIKSPORT 14-04-2021